Groeidocument: inzicht, samenwerken, handelen.

 

Het Groeidocument is allereerst een veilige manier om gegevens en vertrouwelijke informatie te verzamelen, bewaren en te delen. Vertrouwelijke gegevens per mail versturen kan wegens een steeds strengere privacywetgeving niet meer. Daarnaast vormen zwervende, soms verouderde dossiers een steeds groter probleem bij het goed verwerken van informatie.

Je wilt, zonder al te veel administratie, informatie met anderen kunnen delen zoals ouders, IB’ers, externe deskundigen of de leerling zelf. Een voordeel van deze tool is dat je met een paar klikken een nieuw Groeidocument aanmaakt.

Een Groeidocument wordt aangemaakt door een IB’er, zorgcoördinator of via het loket. Dit is allemaal met de tablet, PC of smartphone te regelen. Je kunt het Groeidocument invullen, delen, bestanden of documenten eraan toevoegen en een rapportage maken. Zo heb je alle relevante en actuele informatie altijd beschikbaar op één plek.

Geinteresseerd in het Groeidocument?
Vraag meer informatie aan!

Eenvoudig beheren, vanaf elk apparaat

In het Groeidocument voeg je in een paar klikken een nieuwe leerling toe. Vanaf je pc, tablet, of smartphone. Deel het vervolgens eenvoudig met andere betrokkenen, voeg er bestanden of documenten aan toe en maak rapportages van de resultaten van een traject

Privacy voorop

Een effectief Groeidocument vraagt om een veilige manier om gegevens en vertrouwelijke informatie te verzamelen, te bewaren en te delen. Met ouders, interne begeleiders, externe deskundigen of de leerling zelf. E-mail is daarvoor niet geschikt; het voldoet dan ook niet aan de steeds strengere privacyregels. Het digitale Groeidocument van Parantion maakt gegevens delen makkelijk én veilig.

Overzicht en inzicht in alle gegevens

Met het digitale Groeidocument houd je alle relevante informatie altijd actueel en op één plek beschikbaar. Zodra je de gegevens hebt verzameld, kun je die eenvoudig bekijken of verwerken in rapportages. Je kunt rapportages maken op verschillende niveaus: per school, per bestuur of voor het volledige samenwerkingsverband.
Zo zie je duidelijk naar welke soorten ondersteuning er veel vraag is. En of er verschillen zijn tussen scholen of besturen.

Werken zoals je gewend bent

Het Groeidocument sluit aan bij hoe jij werkt, niet andersom. Handelingsgericht werken, logboeken, aanvragen voor toelaatbaarheidsverklaringen, leerweg-ondersteunend onderwijs of praktijkonderwijs, of andere ondersteuningstrajecten: je kunt ze allemaal kwijt in het Groeidocument. Elk samenwerkings­verband werkt dan ook met zijn eigen versie van het Groeidocument.

Image module

Hoe werkt het?

Meestal verloopt het invullen en gebruiken van een groeidocument volgens de stappen in de afbeelding hieronder. Ook het digitale Groeidocument volgt deze stappen.

Image module
Image module

Waarom het Groeidocument?

Eén werkwijze, structuur en procedure voor alle scholen.

Geen rondzwervende privacygevoelige documenten.

Altijd toegankelijk voor leerkracht, deskundige, intern begeleider en ouder

Altijd de meest recente informatie bij de hand.

Probleemloos koppelen met diverse systemen.

ISO:27001-certificering garandeert veilige omgang met data

In één oogopslag inzicht in de onderwijs- en opvoedingssituatie van de leerling, en belemmerende en stimulerende factoren

Geinteresseerd in het Groeidocument?
Vraag meer informatie aan!